Vana-Võromaa kevadised umbrohumäärded ja mahlane odrakarask
Õpituba jääb ära!Aeg: 04.04, kell 10.00-13.00 (sealhulgas lõunapaus 30 min)
Koht: Raadi kaminasaal (Narva mnt 177)
Läbiviija: Maiden Paljak. Tema põhiline huvi on Vana- Võromaa toidupärand ja selle lõiming tänapäeva. Missiooniks on kasutada kohalikku ja hooajalist toorainet. Elades ise oma esivanemate talus põlismetsade keskel tegutseb vahetus koostöös Võrumaiste kohalike väike-toidutootjatega ning tegeleb ka ise korilusega. Samuti toob paralleele Eesti ja teiste rahvaste köögikommetes. Maiden julgustab inimesi leidma supertoidud oma kodu ligidalt.
Töökorraldus: sissejuhatav loeng, praktiline töö; maht 4 ak; osalejate arv kuni 12.
Õpitoa sisu tutvustus: tutvustav loeng kevadiste taimede söömise traditsioonist, karaski küpsetamisest ja Vana-Võromaa köögi kombestikust. Tutvumine toorainetega ja praktiline töö.
Tulem: valmib karask ja umbrohumääre. Retseptid ja tooraine päritolu info kaasa.
Töövahendid: vajaminev kohal olemas. Võib kaasa võtta põlle.
Hind: 20 €. Hind sisaldab juhendamistasu. Õpitoa eest tasumine toimub ERMi e-poe kaudu, selle link saadetakse teile registreerimisel automaatvastusena e-posti.
Registreerumine ja lisainfo: kursusel osalemiseks registreeruda hiljemalt 1. aprilliks kodulehe registreerimislehel, telefonil 736 3058 või opitoad@erm.ee.