
Rahvatarkusest viirusetõrjeni: võimas ternespiim!
Teisipäev, 14. september 2021
Seminar ERMis 22. septembril
Eesti toidu kuu ja Teadlaste öö raames toimub 22. septembril Eesti Rahva Muuseumis seminar, mille peateemaks on ternespiim. Ternespiima on eesti toidukultuuris tuntud kaua; eriti aktuaalseks on ternespiima teema muutunud seoses selle kasutamisega kaasaegses biotehnoloogias.Ettekanded:
- ERMi teadlane Anu Järs „Ternespiimaroad meie toidulaual ajaloolises vaates"
- Väino Poikalainen ja Lembit Lepasalu ettevõttest Teadus ja Tegu "Ternespiimast ja ternespiima toodetest"
- Andres Männik Icosan Cell Factroy OÜ "Ternespiima väärindamine kaasaegse loodusteaduse abiga"
Seminar on tasuta ja toimub ERMis Jakob Hurda saalis, huvilistel on võimalik seda jälgida nii kohapeal kui veebiülekandes.
Seminarile eelneb kell 16 giidituur “Süüa me teeme” püsinäitusel Kohtumised.
Rohkem infot ja kuulajaks registreerimine ERMi kodulehel